İçeriğe geç

Hakkında

Şeffaflık, hesap verilebilirlik ve katılımcılık gibi ilkeleri benimseyen Kadıköy Belediyesi, Açık Veri Portalı’nda yayımladığı verilerle ilçeye ait yenilikçi politikaların geliştirilmesi süreçlerini desteklemek istemektedir. Bu portal aynı zamanda diğer kurumların da veri paylaşmasına açıktır ve bunun daha bütünlükçü bir yaklaşım geliştireceğine inanılmaktadır.

Portal kullanılarak yapılan çalışmaların, analizlerin, üretimlerin yine portalda yayımlanması mümkündür. Bu analiz ve üretimlerin Kadıköy’ün gelecek vizyonunda faydalı olacağı ve yönetime katılım olanaklarını artıracağı umulmaktadır. İlk aşamada 12 veri seti aktif hale getirilmiştir. Ancak veri taleplerinin değerlendirilmesiyle ve ihtiyaçların değişmesiyle birlikte yeni veri setleri oluşturulabilecek ve portaldaki veri çeşitliliği artırılabilecektir.